De boekbesprekers

Onze kinderen zijn veel-lezers.
Ze houden van boeken. Op deze pagina vertellen ze zelf over de boeken die ze lezen en geven ze kort hun mening. Want, kinderboeken zijn zalig.
Onze boekbesprekers bedenken zelf de opzet van de foto’s of maken ze helemaal zelf met hun telefoon. Ze weten dus dat dit online komt en staan daar ook achter.
De filmpjes kan je ook op ons YouTube kanaal vinden.

Leni is 8 – start in september 2022 in het vierde leerjaar en leest graag dikke boeken, spannende boeken (voor haar leeftijd), weetjesboeken en boeken over katten.

Inthe is 10 – leest graag en veel, maar we hebben wel een vermoeden van dyslexie. Visuele ondersteuning is dus fijn voor haar. (prenten, lettertype dat fijn leest). Ze leest graag spanning, avontuur en over dieren.

W is 11 en heeft een specifieke smaak in boeken. Hij houdt van graphic novels en boeken zoals de waanzinnige boomhut met een ondersteunende tekenstijl. Humor is ontzettend belangrijk in boeken voor hem. Ook kennisboeken en boeken gelinkt aan geschiedenis kan hij wel smaken.


De vijf – In de knel – recensie

Inthe las “De vijf – In de knel”:
“Ik vind het een leuke boek, want ze gaan met de fiets op reis. Het boek is spannend tot op het einde.
Ik vond het wel een lang boek. Ik heb liever boeken met meer prentjes. Als de letters te klein zijn is het soms moeilijk voor mij.”

⭐⭐⭐⭐


Een panda voor mijn verjaardag – recensie

Leni las “Een panda voor mijn verjaardag.”

“Het is een leuk boek omdat er eigenlijk ook grappige dingen tussen staan. (Bijvoorbeeld die zich gaat verkleden.) Ik verklap nog niet niet hoe de panda heet. Het is een panda uit de dierentuin die is ontsnapt en ergens heen wil. (Waar verklap ik ook niet.)
Er staan veel prentjes in het boek en het zijn best grote letters. Ik geef het boek vijf sterren, ik ben dan ook een grote panda fan.”

⭐⭐⭐⭐⭐


Totale Waanzin 1: De geheime dievengrot – recensie

W las “Totale waanzin – Maandag de Geheime dievengrot” en wil jullie dit graag vertellen:

“Deze leest supervlot, heeft veel tekeningen en grote letters en is grappig. Ik vind zo’n boeken tof! Grappige boeken met tekeningen zijn geweldig.
Er zit heel veel fantasie in het boek. Je denkt soms: “Hoe komen ze dààr nu op?”

Ilse vertelt:
Dit boek is een graphic novel met humor, grote letters en grote tekeningen en kan dus ook kinderen die niet zo graag lezen over de streep trekken. Dat wilde ik graag even meegeven.

⭐⭐⭐⭐, 9 sterren. 🙂


For girls Only – Spiegeltje, Spiegeltje. – recensie

Inthe las “For Girls Only – Spiegeltje, spiegeltje”.
Ze vertelt:

“Ik weet het niet zo goed. Ik heb al veel van deze boekenreeks gelezen en ik wil nu precies graag andere dingen lezen… Misschien heb ik te veel van deze boeken achter elkaar gelezen?”
(Mama weet dat Inthe van afwisseling houdt, dus dat zou zo maar kunnen.)

De korte inhoud dan maar voor jullie:
Kato bakt de lekkerste chocolade cupcakes, maar bij Charlotte wil het maar niet lukken. Ze vraagt Kato om hulp en die staat natuurlijk meteen voor haar klaar. Als dank krijgt ze een erg groot cadeau. Wil Charlotte hier alleen maar haar dankbaarheid mee tonen? Of wil ze de vriendschap van Kato gewoon kopen? Als Kato beseft wat Charlotte van plan is, is het eigenlijk al te laat. Neemt ze voorgoed afscheid van haar BFF?

⭐⭐⭐


Kameleonie – recensie

Leni las Kameleonie van Dimitrie Leue – Verhalen over Antwerpen en daarbuiten.
Inthe nam hem mee naar haar meester in mei, want ze gingen op studiereis naar Antwerpen. Haar meester liet ook weten dat hij het boek in één ruk heeft uitgelezen.

De expo “Luister” die nog loopt in het MAS tot augustus 2023 en past dus helemaal bij dit boek. Een aanrader als je naar het MAS gaat, van volksverhalen houdt, interesse hebt in Antwerpen, op studiereis of citytrip gaat naar Antwerpen…

Wie ging al naar “Luister” in het MAS? Een hele grote aanrader volgens mij en de meester van Inthe (en de kinderen vonden de korte verhalen ook super tof!)

Leni: “Ik geef het boek Kameleonie ⭐⭐⭐⭐⭐ – Je leest heel veel weetjes en zelfs al zit je nog niet in het middelbaar, dan leer je heel veel over Goden en speciale mensen.”


Het Dagboek van Zoë Zwart – Heks van niks – Recensie

Inthe las voor jullie “Het dagboek van Zoë Zwart – Heks van niks.”
Het is toch wat als je per ongeluk wordt ingeschreven in een heksenschool, terwijl dat eigenlijk niet de bedoeling was!

“Ik vond het een leuk boek omdat er niet alleen tekst, maar ook tekstballonnen in voorkwamen. Ik vind dat fijn in een boek! Het verhaal was leuk omdat ze een vergeetachtige papa had en dat maakt het echt grappig. Ik geef het boek ⭐⭐⭐⭐en een halve ster.”


Duupje 2 – An Swartenbroeckx – recensie

“Ik heb duupje 2 gelezen. Het zijn allemaal korte verhaaltjes en ze zijn ook wel grappig. Sommige verhaaltjes horen bij andere verhaaltjes en dat vind ik wel leuk. Ik geef het boek 5 sterren want er zat héél veel in dat ik leuk vond. Ik hoop dat als jij het gaat lezen dat je het ook leuk vindt.”

Boekbespreker Leni vond het dus geweldig.

Mama moest even grasduinen waar ze dat “Duupje” ook al weer van kende. Juist ja, Zonneland.
Wat is dat lang geleden.

Het is tof dat het korte verhaaltjes zijn. Voor kinderen die niet graag lezen blijven die korte grappige stukjes behapbaar.

Ik geef het boek Duupje 2 ⭐⭐⭐⭐ en een halve ster!


Nog één dag – Tim Van den Berg – recensie

“Dus dit boek gaat over iemand die zes keer op dezelfde dag wakker wordt. Ik vond het een heel tof boek met spanning en het las vlot.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Toch geef ik het maar 4 sterren in plaats van vijf, want ik denk dat 4 keer op dezelfde dag wakker worden ook wel goed was geweest. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik raad het boek wel aan, want de ontvoering is ook wel spannend. “⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
W. gaf dus dit boek 4 sterren en bedacht en maakte zelf de foto.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dat had ook heel wat voeten in de aarde, want eerst had hij te dicht bij getrokken en kon ik er geen vierkant van maken. Toen had hij er Tim Van Den Berg zijn naam half afgeknipt. De volgende keer was de foto onscherp… ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mannekes wat een werk zo boekbespreker zijn met zo’n zeur van een mama. Whahahaha.

⭐⭐⭐⭐


For Girls only – Groetjes uit Griekenland

For Girls Only – het babysittersavontuur

Inthe: “Dus wij kregen twee boeken van ‘for girls only’. We hebben er daar al een aantal van.”⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Leni: “En nu hebben we allebei ‘Groetjes uit Griekenland’ en ‘Het Babysittersavontuur’ gelezen. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Maar konden niet kiezen wie welke boek ging bespreken, want we vonden allebei die van Griekenland het leukste.”⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Haalt schouders op.)⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Inthe: “Ja, want daar zitten dagboekfragmenten in en dat maakt het echt veel leuker dan zonder. Dus nu hebben we dan maar samen een foto gemaakt.”⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Op aanraden van mama, die het gezeur over wie welke boek ging bespreken beu was. Gelukkig zaten er op de volgende levering voor onze boekbesprekers post-its met namen! DANKU – DANKU – DANKU!) ⠀⠀


Kitty en de grote lichtjesparade – recensie

Door Leni:

“Kitty en de lichtjesparade was super snel uit. Eén avond lezen … Dat vond ik nu wel jammer.”

Denkt na…

“Als je van katten houdt raad ik het boek aan. Als je nog niet zo snel leest of nog maar pas kan lezen heb je misschien het boek ook niet zo snel uit en dan heb je er langer plezier aan.”


Maanrovers
Maanrovers

Maanrovers
(Dolfje weerwolfje)
Paul van Loon

door boekbespreker W. 

“De maan wordt gestolen. Dus kan Dolfje helemaal geen weerwolfje meer zijn! Opa weerwolf wordt ook heel ziek.
Ik vond het een spannend boek, maar omdat het niet zo grappig was, geef ik het maar ⭐⭐⭐⭐”


Het been van Opa

door boekbespreker Inthe

“Het boek gaat over Minnie en Jimmy die een nep-been van hun opa vinden die ze nog nooit hebben gezien. Ze willen hem graag leren kennen en trekken op avontuur om het been terug naar opa te brengen. Ik vond het een spannend en leuk boek. Ik geef het ⭐⭐⭐⭐⭐”.

het been van opa
Het been van opa

een vriend, wat is dat
Een vriend wat is dat

Een vriend wat is dat?

Door boekbespreker Leni 

“Eekhoorn en Panda zijn vrienden, maar ze zijn niet altijd even lief voor elkaar. Je leert dat vrienden soms ook niet lief zijn voor elkaar.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ik vind het een heel leuk boek en ik geef het ⭐⭐⭐⭐⭐”