Maïsdoolhof in Durbuy

In Durbuy ligt een groot maïsdoolhof in de zomermaanden. In de zomer van 2021 liep het doolhof door de watersnood helemaal onder water, maar de organisatoren zorgden ervoor dat het op een dikke week tijd weer open kon voor het publiek. Wij gingen er een kijkje nemen.

Het Doolhof in Durbuy – méér dan een doolhof

Het Belle en het Beest doolhof (Elk jaar een ander thema!)

Het grootste doolhof is dat van Belle en het beest. Gaston heeft ervoor gezorgd dat de prins weer in een beest is veranderd en de kinderen worden geroepen om de toverspreuk te vervolledigen om ervoor te zorgen dat het Beest terug in de prins zal veranderen voor het huwelijk met Belle dat die avond zal plaatsvinden.
Door raadsels op te lossen, die verspreid zitten in het doolhof, kunnen kinderen de spreuk volledig maken.

Je kan in het doolhof ook op zoek naar verschillende personages uit de film, die allemaal een mini show opvoeren. De showtjes zijn tussen de 5 en 10 minuten en er is telkens een pauze van 8 minuten tussen. Je kan Gaston, Belle, Lumière, Pendule, Mevrouw Tuit, Maurice en natuurlijk het beest zelf ontmoeten.
Doe deze wel in de “juiste volgorde”. Je start dus bij Gaston en eindigt bij het beest! (Want de kinderen moeten de toverspreuk zingen om het beest in de Prins te laten veranderen, dus je hebt best alle onderdelen van de spreuk.

Het heksen doolhof

In het iets kleinere doolhof van de heksen kunnen de kinderen allemaal raadsels en opdrachten oplossen.

Het escape doolhof

Dat was dé grote tegenvaller voor ons. Het concept is wel heel erg leuk: Je moet op zoek naar codes om de ijzeren poorten in het houten doolhof open te krijgen of om water te laten stoppen met sproeien, zodat je er door kan lopen.
De eerste poort was stuk, de waterpartijen stonden af (misschien ook door de watersnood) en het was één modderige bedoening. (De andere doolhoven waren netjes met houtschilfers opgelapt na de watersnood.)
Er was geen tijdslimiet, waar onze oudste zoon heel erg op had gehoopt en de opdrachten waren voor hem (bijna 11) echt te makkelijk en dat vond hij heel jammer omdat hij net daar naar had uitgekken.

Het kleine doolhof voor de kleine kindjes

Het kleine doolhof hebben we overgeslagen, want daar zijn onze kinderen al net iets te groot voor. Maar het is er wel, dus voor de kleintjes zeker tof.

Praktische informatie voor het doolhof in Durbuy

Het doolhof is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens. En dat is best belangrijk, want kleine beentjes zouden in het grote doolhof toch wel eens moe kunnen worden. Een draagdoek of draagzak of een wandelwagen is dus zeker aan te raden voor de korte beentjes onder ons.
Kinderen onder de drie jaar mogen gratis binnen.
Kinderen onder de 1 m. 50 krijgen een goedkoper tarief.

Het plannetje lezen en de weg zoeken in het doolhof is ook nog leuk voor de iets oudere kinderen. Onze zoon van bijna 11 vond dat het leukste deel, de toneeltjes vond hij al wat kinderachtig. Maar wij als volwassenen vonden de toneeltjes zéér goed gebracht.

Het doolhof is geopend van juli tot oktober

Meer informatie en tickets boeken kan via hun website:

Pin voor later – doolhof in Durbuy:

Het doolhof in Durbuy – zomeractiviteit

One thought on “Het doolhof in Durbuy – Le Labyrinthe Durbuy

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.