Ei over mij tekenopdracht

Deze opdracht inspireerde ik op de “A Ball about me” opdracht die ik op Pinterest tegen kwam een hele tijd terug. All about me klinkt als Ball about me natuurlijk heel tof. In het Nederlands klinkt “Een bal over mij” natuurlijk niet zo geweldig. Vandaar ging ik wat spelen met woorden en kwam ik op het idee van een “Ei over mij”.


Hoe gebruik je de “ei over mij” opdracht?

Het ei kan worden ingezet om kinderen in de klas in het begin van het schooljaar wat beter te leren kennen. Maar eigenlijk kan deze opdracht op elk moment worden gemaakt en is het ook leuk om te gebruiken binnen thema’s als lente of Pasen.

Wat is de bedoeling?

Op de tweede pagina van de PDF (zie beneden) staan een aantal suggesties. Het is de bedoeling dat de kinderen een ei vullen met tekeningen en tekstjes over zichzelf. Dat kan gaan van hun naam, hun favoriete kleur of zanger, het leukste boek of de tofste vakantiebestemming. Ze mogen er helemaal hun eigen ding van maken.

Stap voor stap:

  1. Leg de opdracht uit en doe en brainstorm over allerhande dingen die de kinderen in het ei zouden kunnen verwerken.
  2. Laat de kinderen tekenen met potlood, foutjes kunnen worden weggegumd.
  3. Inkleuren kan met potlood of viltstiften. Dat is een beetje afhankelijk van welke doelstellingen je koppelt. Wil je de technieken van kleurpotlood laten toepassen, dan vraag je natuurlijk om dat in kleurpotlood te doen.
  4. Ik hou wel van een zwarte omlijning bij deze opdracht, maar dat is persoonlijk. Ik zou zeker de optie geven aan die kinderen die heel graag netjes afwerken.
  5. Je kan ervoor kiezen om het ei te laten uitknippen en op een kleurrijk blad te laten plakken.
  6. Als je deze opdracht in een klas of in een groepje doet, dan kan je er ook een slinger van laten maken.

Ei over mij download

Pin voor later:

Nog andere kennismakingsopdrachten ter inspiratie kan je hier vinden:

One thought on “Ei over mij

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.